Kóstolom Borkereskedés

Nem csak Hipstereknek

Nem csak Hipstereknek Nem csak Hipstereknek - Kóstolom Borkereskedés

Ha hallottál már róla, hogy80%-ban a szőlőben dől el a bor minősége és a természetes borokat kedveled, akkor jó helyen keresgélsz.

Ha pedig jelentenek neked valamit a "fenttarthatóság", az "ökológiai művelés" és "bio" szavak, akkor  ezt a csomagot Neked találtuk ki. 

Barta Anna roséja nem átlagos rosé, különben be sem kerülhetett volna ebbe a csomagba.  Francia mintára 50%-ban fahordós érlelést kapott a Magyarországon egyedül a Nagygombos pincénél művelt Gamay Noir szőlőből készült bor. Az érlelési idő miatt csak akkor kerül a piacra, amikor az átlagos rosék már rég elfogytak.  Ha létezik olyan, hogy különleges rosé, akkor ez biztosan az. 

Steiglerék fehér cuvée-je megkapta a szigorú feltételek mellett odaítélhető BIO certifikátot, de ha ez nem lenne elég, az organikusan művel szőlőtőkék a legendás csillámpala által uralt talajszerkezetből szívják magukba a tápanyagot , ami bizony visszaköszön a kortyban.

Pannonhalmáról érkezik Cseriék Rajnai Rizlingje, német (moseli) mintára frissen, ropogósan, minerális felhanggal és virágos jegyekkel. 

Na de Rajnaiból narancsbort? Hát ki hallott már ilyet? Páger Matyi a Mátrai borvidékről nem csak hallott róla, hanem meg is csinálta. Igazán kuriózum a tétel, élvezzük ki a szőlőfajta ily módon ritkán bemutatott adottságait. (EGYSZERŰEN: Hagyományos vörösboros technológiával, hosszan héjon áztatott fehérbor = NARANCSBOR )

A magyar zászlóshajónak mondható kékszőlőből, a Kékfrankosból készül az Itt És Most pince vörösbora. Igazi északi stílusú (cool climmte), hűvösebb tónusú spontán erjedt tétel, amely bizony megállná a helyét egy osztrák Blaufränkisch sorban is. És ha azon gondolkodnánk, hogy mikor is bontsuk a tételt, a név a címkén segít: Ideje van. 

Bulgáriában többezer éves hagyománya van a borkészítésnek, ennek egyik ékes példája a Yamantievs pince Merlot-ja. Illatában szilvalekvár, meggy és mély, érett jegyek mellé enyhén fűszeres, telt korty párosul. Egyszerűen pazar. 

20 450 Ft

-10%

18 500 Ft

Nem rendelhető
Szállítási idő:
Budapest 1 munkanap, vidék 2 munkanap, külföld 5 munkanap
Szállítási idő:
Budapest 1 munkanap, vidék 2 munkanap, külföld 5 munkanap

Belföldön Ingyenes szállítás 28 900 Ft felett

Ingyenes szállítás 60 000 Ft felett külföldön

Biztonságos fizetés

Csomag tartalma

1 x

Merlot Grand Reserve

Yamantiev's

Merlot Grand Reserve - 2018

1 x

BARTA ANNA GAMAY NOIR ROSÉ

Nagygombos Borászat

BARTA ANNA GAMAY NOIR ROSÉ - 2019

1 x

IV. Quartus Rajnai rizling

Cseri Pincészet

IV. Quartus Rajnai rizling - 2022

1 x

Narancsbor

Páger Pince

Narancsbor - 2019

1 x

Ideje Van Kékfrankos

Itt és Most Pince

Ideje Van Kékfrankos - 2018