Polgár Pincészet

Redy 2018

Évjárat

2018

Szín

Vörös

Típus

Bor

Szőlőfajta

Cuvée

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Villány

Alkoholtartalom

13 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

16 C

Színe rubin fénnyel csillan a pohárban, a májusi nap sugaraiban.Illata, mintha egy nyári gyümölcsös kertbe érkeztünk volna. Játékosan kacérkodnak  a piros bogyós gyümölcsök a cseresznye és a meggy méltóságos nyugalmat árasztó illatával. Meleg mézes kedvesség, és sok-sok izgalmas bombasztikus gyümölcs. Ez az izgalmasság és sok szép gyümölcs határozottan köszön vissza a bor ízében is. Lecsengése kifejezetten hosszú, úgy is mondhatnánk „soknyeletű”. 

Összetételében a fajták csökkenő sorrendben: Portugieser, Merlot, Kadarka, Kékfrankos. 

Egy tipikus Polgár Cuvée, mely hűen tükrözi a pincészet  borfilozófiáját: Tradíció- Szakértelem- Elegancia, a borban is. Nagyon jól passzol baráti beszélgetésekhez, teraszos borozgatásokhoz, vagy csak úgy kortyolgatva.

  • Vörös húsokhoz
  • Szárnyasokhoz
  • Grillezett zöldségekhez

2 500 Ft

Egységár: 3 333 Ft/L

Rendelhető
  • Vörös húsokhoz
  • Szárnyasokhoz
  • Grillezett zöldségekhez

Színe rubin fénnyel csillan a pohárban, a májusi nap sugaraiban.Illata, mintha egy nyári gyümölcsös kertbe érkeztünk volna. Játékosan kacérkodnak  a piros bogyós gyümölcsök a cseresznye és a meggy méltóságos nyugalmat árasztó illatával. Meleg mézes kedvesség, és sok-sok izgalmas bombasztikus gyümölcs. Ez az izgalmasság és sok szép gyümölcs határozottan köszön vissza a bor ízében is. Lecsengése kifejezetten hosszú, úgy is mondhatnánk „soknyeletű”. 

Összetételében a fajták csökkenő sorrendben: Portugieser, Merlot, Kadarka, Kékfrankos. 

Egy tipikus Polgár Cuvée, mely hűen tükrözi a pincészet  borfilozófiáját: Tradíció- Szakértelem- Elegancia, a borban is. Nagyon jól passzol baráti beszélgetésekhez, teraszos borozgatásokhoz, vagy csak úgy kortyolgatva.

Az évjáratról

Lényegében már tavasztól kezdve rendkívül meleg év volt, amit ráadásul az is megnehezített, hogy a 2017-es aszályok után a talajok vízháztartása sem volt megfelelő. Ez kirívóan korai szüretet eredményezett a legtöbb borvidéken, szerencsés esetben még, illetve már jó savú, szép aromatikájú, de valamelyest korán érő borokkal.