Fekete Pince Somló

Hárslevelű 2009

Évjárat

2009

Szín

Fehér

Típus

Bor

Szőlőfajta

Hárslevelű

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Nagy-Somló

Alkoholtartalom

13 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

14 C

Maradék cukor

1,1 g/L

Lágyabb, mint az olaszrizling vagy a juhfark a régióban. Feminin lágyság, finom textúra és kiegyensúlyozott savszerkezet jellemzi. A mézes virágos illatok kis viszossággal ízében is tükröződnek, melyet szép ásványosság keretez. 

 

Wine & Spirits Magazine: Tokajban a Hárslevelűt gyakran löszös talajon művelik, ahol a szelíd, virágos bort ad. Somlón a vulkanikus talaj hatására csak a juhfarkhoz képest nevezhető gyengédnek. A mézes illatok érett gyümölcsöt jeleznek, de ízében a talaj előtérbe kerül, füstös és fűszeres jegyekkel. Nagysága dekantálást is igényelhet akár egy borjúsült mellé. 

4 200 Ft

Egységár: 5 600 Ft/L

Rendelhető

Lágyabb, mint az olaszrizling vagy a juhfark a régióban. Feminin lágyság, finom textúra és kiegyensúlyozott savszerkezet jellemzi. A mézes virágos illatok kis viszossággal ízében is tükröződnek, melyet szép ásványosság keretez. 

 

Wine & Spirits Magazine: Tokajban a Hárslevelűt gyakran löszös talajon művelik, ahol a szelíd, virágos bort ad. Somlón a vulkanikus talaj hatására csak a juhfarkhoz képest nevezhető gyengédnek. A mézes illatok érett gyümölcsöt jeleznek, de ízében a talaj előtérbe kerül, füstös és fűszeres jegyekkel. Nagysága dekantálást is igényelhet akár egy borjúsült mellé. 

Hárslevelű

Jellegzetes illatú, finoman fűszeres, lágyabb savú, őszi gyümölcsökre emlékeztető ízvilágú, kedves bort ad. Régi kárpát-medencei fajta, nevét valóban a szőlő leveleinek alakjáról kapta. Egyébként a furmint leszármazottja, feltehetőleg spontán kereszteződés eredményeként; összterülete 1600 ha.