Champagne Louis Roederer

Collection 242 2017

Évjárat

2017

Szín

Fehér

Típus

Pezsgő

Szőlőfajta

Chardonnay, Pinot noir

Szárazság

Brut

Ország

Franciaország

Borvidék

Champagne

Alkoholtartalom

12 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

7,00 C

20 000 Ft

Egységár: 26 667 Ft/L

Nem rendelhető
Szállítási idő:
Budapest 1 munkanap, vidék 2 munkanap, külföld 5 munkanap

Belföldön Ingyenes szállítás 28 900 Ft felett

Ingyenes szállítás 60 000 Ft felett külföldön

Biztonságos fizetés

Az évjáratról

Alapvetően nagyon meleg, helyenként hősokkos év, országos viszonylatban majdnem egy hónappal előbb kellett szedni a szőlőket, mint átlagosan. Zömmel nagy beltartalmú, de lágyabb, itt-ott kifejezetten tüzes vagy cseres felszínű borokkal, a legjobb régiókban viszont határozott savgerincekkel is találkozhatunk.

Chardonnay

Az egyik legrégebbi világfajta, Burgundia fő fehérszőlője. Jól közvetíti a termőhelyet, viszonylag semleges, fajtajellege diszkrét almás, sárga gyümölcsös aromákban érhető tetten. Voltaképpen a Loire-ból származik, onnan terjedt el Champagne-ba is. Itthon közel 2200 ha-on terem.

Pinot noir

A világfajták közt talán a legarisztokratikusabb, "a kékszőlők hercegének" is nevezik, mivel elég kényes, igen magas színvonalú szőlészeti munkát igényel. Bora általában savhangsúlyos, tanninban szegény, törékeny pirosbogyós, fűszeres-avaros aromákkal. Őshazája, Burgundia mellett elsősorban az USA nyugati partján, Oregonban és Új-Zélandon találkozhatunk szép példáival. Magyarország területe 1100 ha, olyan különböző vidékeken megtalálható, mint Dél-Balaton, Eger, vagy Villány.