Fischer Birtok

Merlot 2017

Évjárat

2017

Szín

Vörös

Típus

Bor

Szőlőfajta

Merlot

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Badacsony

Alkoholtartalom

13 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

16 C

Francia eredetű, nemzetközileg is elismert fajta. Nagyon jól tud alkalmazkodni a termőhely adottságaihoz, a bordeaux-i házasítások egyik alappillére.

 

Ebből a fajtából készült borunk illatban édes, gyümölcsös — szilva, szamóca —, dzsemes, enyhén kávés, dohányos jegyek jellemzik. Közepes test, ízében érett meggy, szilva, dohány, enyhe füst. Igazi tüzes vörösbor. A korty telt és még a lecsengésben is hozza az illatban ígért jegyeket. Harmonikus tétel, kifejezetten ajánljuk grillételekhez. BBQ partik kötelező kelléke, tartalmas fűszeres húsételek kiváló kísérője.

Termőterület: 3 ha

  • Gyümölcsös
  • Feketebogyós
  • Szilvás

2 500 Ft

Egységár: 3 333 Ft/L

Rendelhető
  • Gyümölcsös
  • Feketebogyós
  • Szilvás

Francia eredetű, nemzetközileg is elismert fajta. Nagyon jól tud alkalmazkodni a termőhely adottságaihoz, a bordeaux-i házasítások egyik alappillére.

 

Ebből a fajtából készült borunk illatban édes, gyümölcsös — szilva, szamóca —, dzsemes, enyhén kávés, dohányos jegyek jellemzik. Közepes test, ízében érett meggy, szilva, dohány, enyhe füst. Igazi tüzes vörösbor. A korty telt és még a lecsengésben is hozza az illatban ígért jegyeket. Harmonikus tétel, kifejezetten ajánljuk grillételekhez. BBQ partik kötelező kelléke, tartalmas fűszeres húsételek kiváló kísérője.

Termőterület: 3 ha

Az évjáratról

Alapvetően nagyon meleg, helyenként hősokkos év, országos viszonylatban majdnem egy hónappal előbb kellett szedni a szőlőket, mint átlagosan. Zömmel nagy beltartalmú, de lágyabb, itt-ott kifejezetten tüzes vagy cseres felszínű borokkal, a legjobb régiókban viszont határozott savgerincekkel is találkozhatunk.

Merlot

Világfajta, az egyik „legengedelmesebb” kékszőlő: könnyű, savhangsúlyos sillert, és testes, tanningazdag, lekvárosan sűrű bort egyaránt lehet belőle készíteni a hozamkorlátozás, termőhely függvényében. Fajtajellege leginkább piros gyümölcsökben (eper, málna, szamóca) jelenik meg. A cabernet franc az egyik őse, magyarországi termőterülete kb. 2000 ha.