Roger Goulart

Coral Rosé 2018

Évjárat

2018

Szín

Rozé

Típus

Pezsgő

Szőlőfajta

Pinot noir, Grenache (Garnacha)

Szárazság

Brut

Ország

Spanyolország

Borvidék

DO Penedes

Alkoholtartalom

12 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

6,00 C

Maradék cukor

8 g/L

7 300 Ft

Egységár: 9 733 Ft/L

Nem rendelhető
Szállítási idő:
Budapest 1 munkanap, vidék 2 munkanap, külföld 5 munkanap

Belföldön Ingyenes szállítás 28 900 Ft felett

Ingyenes szállítás 60 000 Ft felett külföldön

Biztonságos fizetés

Az évjáratról

Lényegében már tavasztól kezdve rendkívül meleg év volt, amit ráadásul az is megnehezített, hogy a 2017-es aszályok után a talajok vízháztartása sem volt megfelelő. Ez kirívóan korai szüretet eredményezett a legtöbb borvidéken, szerencsés esetben még, illetve már jó savú, szép aromatikájú, de valamelyest korán érő borokkal.

Pinot noir

A világfajták közt talán a legarisztokratikusabb, "a kékszőlők hercegének" is nevezik, mivel elég kényes, igen magas színvonalú szőlészeti munkát igényel. Bora általában savhangsúlyos, tanninban szegény, törékeny pirosbogyós, fűszeres-avaros aromákkal. Őshazája, Burgundia mellett elsősorban az USA nyugati partján, Oregonban és Új-Zélandon találkozhatunk szép példáival. Magyarország területe 1100 ha, olyan különböző vidékeken megtalálható, mint Dél-Balaton, Eger, vagy Villány.

Grenache (Garnacha)

A grenache neve még pár évvel ezelőtt is csak nagyritkán bukkant fel boroscímkéken. Úgy ismerték, mint a Chateauneuf-du-Pape összetételében engedélyezett (de ritkán kihasznált) 13 fajta közül a legmeghatározóbbat. A grenache napja az 1990-es évek végén jött el, mikor a testes, érett, fűszeres vörösborok divatja indult. A fiatal vagy túlterhelt grenache tőkék gyümölcséből magas alkoholtartalmú, de sápadt színű bor lesz. A fajtát Ausztráliában és Kaliforniában is nagy méretekben művelik olcsó tömegborok előállítása céljából, de különösen Ausztráliában egyre több idős grenache ültetvényt állítanak át nagy formátumú, gyümölcsös, markáns vörösborok termelésére. A fajta kiválóan alkalmas rozé készítésére is. Forrás: Borászportál.hu