ZSOLT VS. FEFE - BORPÁRBAJ KÜLÖNKIADÁS


Egy világjárvány előtt alapított bár pultjánál egy rongyosra hordott bőrdzsekit viselő férfi alias Fefe bámulja az előtte lévő kisfröccsöt, miközben a háttérben 57-en szurkolnak Magyarországnak a Franciaország elleni EB-elődöntőben. “Ezek a birkák örökre birkák maradnak…”- mormolja.”

 

Időközben a bár lépcsőjén lassított felvétellel érkezik makkos cipő és bokavillantó nadrág kombójában, gyűrődésmentes babakék ingében egy jól fésült, tisztaképű fiatalember. Senki sem figyel rá, pedig arra számított, hogy mindenki őt fogja nézni. Elfelejtette, hogy EB elődöntőt játszik a válogatott, ő már csak ilyen. Szereti, ha Bárónak hívják, de a Zsoltra is hallgat.

 

Fefe, a rocker és Zsolt tekintete egy pillanatra találkozik, pont annyira, hogy a látványos belépő hiányában Zsolt kénytelen leülni Fefe mellé. Majd ezt mondja: “Tudod Fefe barátom.. egyszer, amikor még nem voltam egy IT cégnek az alelnöke, ezen a helyen a bor fontosabb volt, mint a foci.. már nem azért mondom, de olyan borok voltak, hogy egy fél pohár árát se tudtad volna megfizetni...”

 

“A rocker-képű Fefe felemeli a fejét, a bárszékkel odafordul Zsolthoz, majd megszólal: “ tudod mi van ebben a fröccsben? Chablis Grand Cru és ugyanennyi Premier Cru szóda. Tudod, hogy mennyit számít a jó szikvíz?

Zsolt elkomolyodik. Ha te tudod mi az a Chablis… akkor azt is tudod mi az a Borpárbaj?!”

 

A magyar szurkolók a Borpárbaj szó hallatára 10 másodpercig elnémulnak, majd egy emberként kezdik el dupla ökölbe szorított kézzel ütni az asztalt és skandálni: “BOR-PÁR-BAJT, BOR-PÁR-BAJT, BOR-PÁR-BAJT!

 

Július 7-én, este 7-kor a Kóstolom Borbárban újra párbaj.

 

Mi ez az egész???

 

 

A két résztvevő – "Fefe"  " és “Zsolt" – 5-5 bort hoznak magukkal, amelyeket VAKON, 5 különböző kategóriában prezentálnak majd a nagyérdeműnek. Úgy, mint:

 

- Hétköznapi Fehér

- Nagy fehér

- Hétköznapi vörös

- Nagy vörös

- Jolly

 

A közönség összesen 10 válogatott tételt kóstolhat.

A kategóriák polci árait maximalizáltuk, hogy egyenlő feltételeket teremtsünk.

 

Játékmester: Humayer Dávid

Az eseményen résztvevők egy telefonos program segítségével anonim módon szavaznak minden egyes kategória után. Tehát 10 bor és 5 szavazás után alakul ki a végeredmény, melyet ti határoztok meg!

Emiatt kérünk benneteket, hozzátok el mobiltelefonjaitokat.

 

Mit kell tudni a harcosokról?

 

 

Fefe (Fellegi István):

 

A WineGroup egyik alapítója. Az Informatika Istenének és a Borok Boszorkányának zabigyereke. Ha tehetné lekódolná a cefreszagú billentyűzetet is. Talán 1 Borpárbajt kellett kihagynia, de lehet, hogy az összesen ott volt. Talán ő neki van a legnagyobb tapasztalata, hogy mit szeret a fogyasztó. Rajtam kívül.

"Nagyon sokat várok tőle. Látott már mindent a Borpárbaj történetében. Rongyosra akarja verni Zsoltot, hogy aztán egész életében elővegye ezt a témát. Hatalmas presztízse lesz ennek a csatának. Vajon képes lesz megverni egy olyan embert, aki régóta van a szakmában?" (Humayer Dávid)

 

Zsolt (Pintér Zsolt):

 

Pintér Zsani keménykezű bátyja. A WineGroup előretolt csatára. A Kóstolom Bormarketing cég és Kóstolom Borbár alapítója, társtulajdonosa. A csopaki Márga Étterem volt jobb- és balkeze. Pintér Zsani testvére. A Homola Pincészet volt birtokigazgatója. Pintér Zsani védelmező bátyja.

"Korábban Drinkin’ Daddynek hívtuk, de ma már csak imitálja az ivást, ahhoz képest. Hatalmas adatbázisa van arról, hogy mit fogyaszt a magyar borrajongó. Több száz kóstolón vett részt, napi szinten beszélget a szakma szereplőivel. Egy rockernél csak jobban ért a borokhoz, nem? Sima győzelem vagy túlgondolja a párbajt?" (Humayer Dávid)

 

Nagyon parázs párbaj várható, odaszurkálásokkal, nagyon nagy taktikázással, drámával, dumával. Fefe és Zsolt valaha barátok voltak, de 2 óráig biztos nem maradnak azok. Ki tudja, mi lesz utána?

Hol és mikor?

  • 2021.07.07 19:00 - 21:00
  • 1024 Budapest, Káplár utca 19
  • Kóstolom Borkereskedés
  • +36 1 443 3717
  • borbar@kostolom.hu