MRS. TOKIO VS. A SZIKLA / BORPÁRBAJ S02E05


BORPÁRBAJ II. ÉVAD 1. ELŐDÖNTŐ!

 

Franciaország távoli vidékén a legközelebbi kisvárostól is 186 kilóméterre fekvő csöpke falu határán egy esős nap után, a mocsárrá változó dűlőben hónaljazza Muscat Blancját A SZIKLA, Európa egyik sztárborásza.

Eközben Párizsban egy 4 Michelin csillagos étteremben a miniszterelnök aznap esti foglalására készíti elő a borokat Mrs. TOKIO, a leghíresebb nyugat-európai bortanácsadó és sommelier.

A borásznak eszméletlen nehéz éve volt… bár két éve elkészítette a 97 pontos Muscat Blanct, ami idáig 1 embernek sem sikerült… mivel mindenki úgy tartotta, hogy a Sárgamuskotálynak is hívott szőlőből nem lehet csúcsbort készíteni, neki a 2019-es évben mégis sikerült.. tavaly viszont az ecetesen megrohadt teljes területből kénytelen volt kézfertőtlenítőt csinálni.

 

Ugorjunk vissza Párizsba, ahol aznap este a miniszterelnök számára, a Mrs. TOKIO tanácsára kinyították a 97 pontos Muscat Blanct, ami azonban nagyon nem tetszett a miniszterelnök úrnak és ennek hangot is adott. A szomszéd asztalnál az ország leghíresebb bulvárlap főszerkesztője Mr. Irquafirqua ült, aki nem tudta nem meghallani az ország legbefolyásosabb emberének fájdalmasan kemény szavait.

 

Mr. Iquafirqua másnapra lehozta a sztorit.

 

A szakmán belül innentől kezdve a bort úgy emlegették, hogy: "Un vin qui n'a même pas le goût d'un président alcoolique." vagyis a „A bor ami még az alkoholista elnöknek sem ízlik.”

 

A borász táviratot küldött a sommeliernek, amiben az állt: „Hogy tudtad neki kihozni a boromat?? Ennyire nem lőhetsz mellé…”

 

A sommelier válasz levelében 1 mondatot írt:

 

„Találkozzunk október 13-án este 19:00-kor a Kóstolom Borbárban, hozz magaddal fegyvert és bort!”

 

Mi ez az egész?

A két résztvevő – "Mrs. TOKIO" és "A SZIKLA" – 5-5 bort hoznak magukkal, amelyeket VAKON, 5 különböző kategóriában prezentálnak majd a nagyérdeműnek. Úgy, mint:

- Hétköznapi Fehér

- Nagy fehér

- Hétköznapi vörös

- Nagy vörös

- Jolly

 

A közönség összesen 10 válogatott tételt kóstolhat.

 

A kategóriák polci árait maximalizáltuk, hogy egyenlő feltételeket teremtsünk.

 

Játékmester: Humayer Dávid

 

Az eseményen résztvevők egy telefonos program segítségével anonim módon szavaznak minden egyes kategória után. Tehát 10 bor és 5 szavazás után alakul ki a végeredmény, melyet ti határoztok meg!

Emiatt kérünk benneteket, hozzátok el mobiltelefonjaitokat.

 

Mit kell tudni a harcosokról?

 

Mrs. TOKIO (Mácsai Ilcsi):

Magyarország egyik TOP sommelierje. Dolgozott a Babelben, a Csalogány 26-ban, a ZONA-ban, az Arany Kaviárban és a Fire-ben. Most a TOKIO vezető sommelierje.

 

"Eszméletlen eleganciával és könyörtelen kedvességgel lépett fel férje és idolja ellen a több mint egy éve lejátszott negyeddöntőben. Most szintén egy erős férfi jellemmel, de egy kiszámíthatatlan (?) borásszal kell összemérnie magát." (Humayer Dávid)

 

A Szikla (Szilágyi László):

A szintén 2005-ben alapított Gizella Pincészet tulajdonosa és borásza. A borvidék másik sztárborásza, aki hihetetlen minőségű borai, a brutál nehezen megművelhető Szil-völgy meghódítása és az ultra-prémium Furmint-Hárslevelű házasításai miatt tartják a régió fénylő csillagának.

 

"Higgadt lesz, optimista, élvezni fogja a játékot, semmi stressz. A borok kiválasztásába viszont nagy energiákat fog mozgósítani. Az az igazság, hogy kevés nehezebb ellenfél van most Mrs. TOKIO-nál. Kíváncsi vagyok, hogy A SZIKLA mit fog előrántani, hogy Mrs. TOKIO-t kivegye a ritmusból." (Humayer Dávid)

 

Mindezt mennyiért?

11 900 Ft

 

Hol és mikor?

  • 2021.10.13 19:00 - 21:30
  • 1024 Budapest, Káplár utca 19
  • Kóstolom Borkereskedés
  • +36 30 973 1042
  • borbar@kostolom.hu