Malatinszky Kúria Organic Wine Estate

Noblesse cabernet franc bio/vegan 2015

Évjárat

2015

Szín

Vörös

Típus

Bor

Szőlőfajta

Cabernet franc

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Villány

Alkoholtartalom

14,5 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

18,00 C

"2015, Cabernet Franc “Noblesse”, Malatinszky Borbirtok, Magyarország, Villány (100% Cabernet Franc – Köves-föld dűlő, Siklós-Máriagyűd. 15% alkohol). Erősebb szín, sötét gyümölcsös aromák, szilva, szeder, gyógynövények, bőr, dohány, virágos tónusok és költészet. Ízben erőteljes és koncentrált, két falat bor, masszív tanninok, szuper finoman átszőtt a gyümölcs, a fa sehogy sem dominál, a bor a lehető legjobban kezeli az erő és az elegancia közötti kötéltáncot, mindezt belső békével. Ismét nagyszerű mozi. 2025-2040+ 95 vvpont." Adrian van Velsen - 2022.12.29.

9 000 Ft

Egységár: 12 000 Ft/L

Készleten
Szállítási idő:
Budapest 1 munkanap, vidék 2 munkanap, külföld 5 munkanap

Belföldön Ingyenes szállítás 28 900 Ft felett

Ingyenes szállítás 60 000 Ft felett külföldön

Biztonságos fizetés

"2015, Cabernet Franc “Noblesse”, Malatinszky Borbirtok, Magyarország, Villány (100% Cabernet Franc – Köves-föld dűlő, Siklós-Máriagyűd. 15% alkohol). Erősebb szín, sötét gyümölcsös aromák, szilva, szeder, gyógynövények, bőr, dohány, virágos tónusok és költészet. Ízben erőteljes és koncentrált, két falat bor, masszív tanninok, szuper finoman átszőtt a gyümölcs, a fa sehogy sem dominál, a bor a lehető legjobban kezeli az erő és az elegancia közötti kötéltáncot, mindezt belső békével. Ismét nagyszerű mozi. 2025-2040+ 95 vvpont." Adrian van Velsen - 2022.12.29.

Az évjáratról

Brutálisan forró, állandó kánikulával támadó, rendkívül aszályos év. A 2014-ben felgyülemlett talajvíztartalékok és borászaink egyre tudatosabb munkája nyomán, főleg a savban gazdagabb fajták esetében remek borok születtek, a korai fajták viszont hamar öregedő, felejthető, szimpla borokat produkáltak nagyrészt.

Cabernet franc

Fontos és régi bordeaux-i fajta. Általában halványabb, könnyebb, lágyabb és illatosabb bort ad, mint a cabernet sauvignon, hajlamos a zöldes, vegetális tónusokra is. Újabb kutatások szerint baszk eredetű, egyébként a cabernet sauvignon őse (egyik „szülője”, a sauvignon blanc mellett). Mo.-on 1300 ha terem belőle.