Kreinbacher Birtok

Kreinbacher Brut Rosé

Évjárat

Nem évjáratos

Szín

Rozé

Típus

Pezsgő

Szőlőfajta

Pinot blanc, Chardonnay, Pinot noir, Furmint, Kékfrankos

Szárazság

Brut

Ország

Magyarország

Borvidék

Nagy-Somló

Alkoholtartalom

12 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

11,00 C

Maradék cukor

8,5 g/L

7 500 Ft

Egységár: 10 000 Ft/L

Nem rendelhető
Szállítási idő:
Budapest 1 munkanap, vidék 2 munkanap, külföld 5 munkanap

Belföldön Ingyenes szállítás 28 900 Ft felett

Ingyenes szállítás 60 000 Ft felett külföldön

Biztonságos fizetés

Pinot blanc

A népes és népszerű pinot-család tagja, a szürkebarát testvére. Elzászban és Németországban a legjelentősebb, de világszerte sok helyen megtalálható, Magyarországon 230 ha-on terem, főleg a tolnai régióban. Könnyű-közepes testű, szép savgerincű bort ad általában, gyakran mogyoróra, mogyoróvesszőre emlékeztető illatáról lehet felismerni. Fehér burgundi, Weissburgunder néven is gyakran forgalmazzák.

Chardonnay

Az egyik legrégebbi világfajta, Burgundia fő fehérszőlője. Jól közvetíti a termőhelyet, viszonylag semleges, fajtajellege diszkrét almás, sárga gyümölcsös aromákban érhető tetten. Voltaképpen a Loire-ból származik, onnan terjedt el Champagne-ba is. Itthon közel 2200 ha-on terem.

Pinot noir

A világfajták közt talán a legarisztokratikusabb, "a kékszőlők hercegének" is nevezik, mivel elég kényes, igen magas színvonalú szőlészeti munkát igényel. Bora általában savhangsúlyos, tanninban szegény, törékeny pirosbogyós, fűszeres-avaros aromákkal. Őshazája, Burgundia mellett elsősorban az USA nyugati partján, Oregonban és Új-Zélandon találkozhatunk szép példáival. Magyarország területe 1100 ha, olyan különböző vidékeken megtalálható, mint Dél-Balaton, Eger, vagy Villány.

Furmint

Testes, tüzes, magas savú és hosszan eltartható borokat ad, tipikusan almás-körtés-birses aromatikával. Számos forgalomban lévő, megdőlt elmélet után, a genetikai kutatások fényében kijelenthető, hogy Tokaj-Hegyalja a fajta őshazája. Magyarországi termőterülete összesen mintegy 4000 ha.

Kékfrankos

Osztrák-magyar eredetű kékszőlőfajta, bora általában közepes testű, kifejezett savérzetű, cseresznyés-meggyes ízvilágú. Sokáig összetévesztették a gamay-val, helyenként a pinot noir-ral, innen erednek a Burgundiára utaló hasonnevei. Jelenleg a legnagyobb területen művelt szőlőfajtánk, valamivel több mint hétezer hektáron terem.