Streit-Zagonyi Borászat
Fremont 2019
2019
Fehér
Bor
Muscat Ottonel, Chardonnay, Hárslevelű
Száraz
Magyarország
Villány
12,5 % Vol.
0,75 L
10,00 C
1 g/L
Fremont - Hárslevelű, chardonnay, ottonel muskotály
Könnyűlovasság - A tűzszerész.
Finesz és szemkápráztató tűzijáték van a tarsolyában. A három fajta eltérő karaktere izgalmas, szivárványos vibrálással tölti meg a bort. A hárslevelű finom virágos asszociációit szépen egészíti ki a chardonnay tiszta, kissé visszafogottabb gyümölcsös aromái. A chardonnay tartást és megbízhatóságot ad. A fűszeres, szivárványos sokszínűséget pedig a muskotály adja. Pont annyi van benne, amely izgalmassá és vibrálóvá teszi a bort.
Ő felel a nyár esték tűzijátékáért, a sziporkázóan könnyed élményért.
Zamatos fehér házasítás három fajta erényeinek felhasználásával. Lágyabb karakterű, behízelgő bor, mely mind illatában, mind ízében erőteljesen épít a hársfavirágra emlékeztető, kifinomult asszociációkra, melyet a citrusos, zöldalmás jegyek egészítenek ki. Egy pohár mosoly, egy nehéz nap után. Könnyed, letisztult illatok és ízek.
És azoknak, akiket érdekelnek a részletek:
A szőlészeti munkák támogatják az elkészíteni kívánt borok stílusát. A reduktív fehérborok esetében teljes érés előtt, 3,2 PH mellett szüreteljük a szőlőt.
A frissességet, üdeséget sugalló gyümölcsaromák megőrzése a cél a vinifikáció során, ezért alacsony hőmérsékleten, 14-18 °C erjeszti borászunk a mustot.
Ételben is válasszuk a könnyedséget
Könnyed vagy tartalmas saláták mellé egészen kiváló élmény. Akár tenger gyümölcsei, akár lágyabb, frissebb sajtok mellé is érdemes lehet kipróbálni.
Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C, de nyári kánikulában akár megkóstolhatjuk 8-10 °C-on is.
Leginkább egy klasszikus fehérboros, tulipán formájú pohárból fogyasztanánk.
2 500 Ft
Egységár: 3 333 Ft/L
Nem rendelhetőBelföldön Ingyenes szállítás 28 900 Ft felett
Ingyenes szállítás 60 000 Ft felett külföldön
Biztonságos fizetés
Fremont - Hárslevelű, chardonnay, ottonel muskotály
Könnyűlovasság - A tűzszerész.
Finesz és szemkápráztató tűzijáték van a tarsolyában. A három fajta eltérő karaktere izgalmas, szivárványos vibrálással tölti meg a bort. A hárslevelű finom virágos asszociációit szépen egészíti ki a chardonnay tiszta, kissé visszafogottabb gyümölcsös aromái. A chardonnay tartást és megbízhatóságot ad. A fűszeres, szivárványos sokszínűséget pedig a muskotály adja. Pont annyi van benne, amely izgalmassá és vibrálóvá teszi a bort.
Ő felel a nyár esték tűzijátékáért, a sziporkázóan könnyed élményért.
Zamatos fehér házasítás három fajta erényeinek felhasználásával. Lágyabb karakterű, behízelgő bor, mely mind illatában, mind ízében erőteljesen épít a hársfavirágra emlékeztető, kifinomult asszociációkra, melyet a citrusos, zöldalmás jegyek egészítenek ki. Egy pohár mosoly, egy nehéz nap után. Könnyed, letisztult illatok és ízek.
És azoknak, akiket érdekelnek a részletek:
A szőlészeti munkák támogatják az elkészíteni kívánt borok stílusát. A reduktív fehérborok esetében teljes érés előtt, 3,2 PH mellett szüreteljük a szőlőt.
A frissességet, üdeséget sugalló gyümölcsaromák megőrzése a cél a vinifikáció során, ezért alacsony hőmérsékleten, 14-18 °C erjeszti borászunk a mustot.
Ételben is válasszuk a könnyedséget
Könnyed vagy tartalmas saláták mellé egészen kiváló élmény. Akár tenger gyümölcsei, akár lágyabb, frissebb sajtok mellé is érdemes lehet kipróbálni.
Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 10-12 °C, de nyári kánikulában akár megkóstolhatjuk 8-10 °C-on is.
Leginkább egy klasszikus fehérboros, tulipán formájú pohárból fogyasztanánk.
Az évjáratról
A koranyári hidegek, egyszámjegyű Celsius-fokok után az évszazádos távlatban is legforróbb július, forró nyár és kellemes ősz igyekezett kárpótolni a szőlőtermelőket. Ez összességében ígéretes évjáratot eredményezett, ahol az extrém kánikula ellenére a savakat is jellemzően sikerült jól megőrizni.
Muscat Ottonel
Másnéven, ottonel muskotály. Francia eredetű szőlőfajta, amely hazánkban leginkább a badacsonyi, valamint a mátraaljai borvidéken van jelen. Korai érésű, közepesen termő, fehér borszőlőfajta. Fürtje kicsi (100g átlagtömegű), hengeres vagy kissé vállas, tömött. Bogyója középnagy, fehér, gömbölyű, alig hamvas, középvastag héjú. Húsa puha, leves, muskotályos ízű. Forrás: Borászportál.hu
Chardonnay
Az egyik legrégebbi világfajta, Burgundia fő fehérszőlője. Jól közvetíti a termőhelyet, viszonylag semleges, fajtajellege diszkrét almás, sárga gyümölcsös aromákban érhető tetten. Voltaképpen a Loire-ból származik, onnan terjedt el Champagne-ba is. Itthon közel 2200 ha-on terem.
Hárslevelű
Jellegzetes illatú, finoman fűszeres, lágyabb savú, őszi gyümölcsökre emlékeztető ízvilágú, kedves bort ad. Régi kárpát-medencei fajta, nevét valóban a szőlő leveleinek alakjáról kapta. Egyébként a furmint leszármazottja, feltehetőleg spontán kereszteződés eredményeként; összterülete 1600 ha.