Villa Tolnay Borház

Tenger Cuvée** 2021

Évjárat

2021

Szín

Fehér

Típus

Bor

Szőlőfajta

Rajnai rizling, Zöldveltelini (Grüner Veltliner), Chardonnay, Furmint, Olaszrizling

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Badacsony

Alkoholtartalom

13,5 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

12,00 C

Megérkezett a kedvenc házasításunk új évjárata. 

Chardonnay, Rajnai rizling, Olasz rizling, Zöld veltelíni, Furmint fajták adják a bor finom harmóniáját, melyet szépen kiegészít a terroir és a tölgyfa hordó. 

Bátran ajánljuk az ünnepi asztalra is!

7 900 Ft

Egységár: 10 533 Ft/L

Nem rendelhető
Szállítási idő:
Budapest 1 munkanap, vidék 2 munkanap, külföld 5 munkanap

Belföldön Ingyenes szállítás 28 900 Ft felett

Ingyenes szállítás 60 000 Ft felett külföldön

Biztonságos fizetés

Megérkezett a kedvenc házasításunk új évjárata. 

Chardonnay, Rajnai rizling, Olasz rizling, Zöld veltelíni, Furmint fajták adják a bor finom harmóniáját, melyet szépen kiegészít a terroir és a tölgyfa hordó. 

Bátran ajánljuk az ünnepi asztalra is!

Rajnai rizling

Európa egyik legrégebbi kultúrszőlője, német (rheingaui) eredetű, első említése 1435. Bora jellegzetesen karcsú, magas savú, citrusos aromatikájú; minden szárazsági fokon kiváló minőségre képes. Világszerte elterjedt és népszerű, hazai területe nagyjából 1200 ha.

Zöldveltelini (Grüner Veltliner)

Alapvetően osztrák fajta (ott 17 ezer hektáron, az összterület egyharmadán terem); magyarországi termőterülete összesen 1300 ha. Fehérborsos, citrusos-fűszeres illatú, ugyanakkor gyümölcshangsúlyos, kivis, zöldalmás ízvilág jellemzi.

Chardonnay

Az egyik legrégebbi világfajta, Burgundia fő fehérszőlője. Jól közvetíti a termőhelyet, viszonylag semleges, fajtajellege diszkrét almás, sárga gyümölcsös aromákban érhető tetten. Voltaképpen a Loire-ból származik, onnan terjedt el Champagne-ba is. Itthon közel 2200 ha-on terem.

Furmint

Testes, tüzes, magas savú és hosszan eltartható borokat ad, tipikusan almás-körtés-birses aromatikával. Számos forgalomban lévő, megdőlt elmélet után, a genetikai kutatások fényében kijelenthető, hogy Tokaj-Hegyalja a fajta őshazája. Magyarországi termőterülete összesen mintegy 4000 ha.

Olaszrizling

Nem kimondottan aromatikus fajta, közepes testtel és savtartalommal. Akik szagoltak már rezedát, azok szerint rezeda illatú, és gyakori a kesernyés, mandulára emlékeztető utóíz. A nevén kívül semmi köze a rajnai rizlinghez, nem rokonok, és nem is hasonlítanak. Jelenleg graševina néven Horvátország fő fajtája kb. 8500 hektárral. Ausztriában is elterjedt, magyarországi termőterülete pedig 3800 ha.