Yamantiev's

Yamantiev’s Ivaylovgrad Reserve 2019

Évjárat

2019

Szín

Vörös

Típus

Bor

Szőlőfajta

Merlot, Cabernet sauvignon

Szárazság

Száraz

Ország

Bulgária

Borvidék

Ivailovgrad

Alkoholtartalom

13,5 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Fogyasztási hőmérséklet

16,00 C

Nagyon intenzív, sötét gránátvörös színű. "Sós" illat, pörkölt aszalt szilva, kávé, sós mandula (mogyoró), fehér oregánó és édes dohány jegyeivel. Lédús és feszes test. Fejlett és nemes íz és elegáns "fekete lecsengés" - kakaó, fekete gyümölcsök és kávé. 

  • Aszalt
  • Szilvás
  • Sós
  • Kávés
  • Nagy ajándék
  • Karácsonyi téma

9 900 Ft

Egységár: 13 200 Ft/L

Nem rendelhető
Szállítási idő:
Budapest 1 munkanap, vidék 2 munkanap, külföld 5 munkanap

Belföldön Ingyenes szállítás 28 900 Ft felett

Ingyenes szállítás 60 000 Ft felett külföldön

Biztonságos fizetés

  • Aszalt
  • Szilvás
  • Sós
  • Kávés
  • Nagy ajándék
  • Karácsonyi téma

Nagyon intenzív, sötét gránátvörös színű. "Sós" illat, pörkölt aszalt szilva, kávé, sós mandula (mogyoró), fehér oregánó és édes dohány jegyeivel. Lédús és feszes test. Fejlett és nemes íz és elegáns "fekete lecsengés" - kakaó, fekete gyümölcsök és kávé. 

Az évjáratról

A koranyári hidegek, egyszámjegyű Celsius-fokok után az évszazádos távlatban is legforróbb július, forró nyár és kellemes ősz igyekezett kárpótolni a szőlőtermelőket. Ez összességében ígéretes évjáratot eredményezett, ahol az extrém kánikula ellenére a savakat is jellemzően sikerült jól megőrizni.

Merlot

Világfajta, az egyik „legengedelmesebb” kékszőlő: könnyű, savhangsúlyos sillert, és testes, tanningazdag, lekvárosan sűrű bort egyaránt lehet belőle készíteni a hozamkorlátozás, termőhely függvényében. Fajtajellege leginkább piros gyümölcsökben (eper, málna, szamóca) jelenik meg. A cabernet franc az egyik őse, magyarországi termőterülete kb. 2000 ha.

Cabernet sauvignon

A bordeaux-i borvidék meghatározó fajtája, a cabernet franc és a sauvignon blanc spontán kereszteződésével jött létre. Borának sav- és tannintartalma magas; jellegzetes aromajegye a feketeribizli, illetve nem megfelelő érettség esetén a zöldpaprika. A 18. század előtt nem említik, ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy korábban nem is létezett: valószínűbb, hogy sokáig egyszerűen összetévesztették a cabernet franc-nal. Mo.-on kb. 2500 ha-on terem.