ST.Donat
Magma Magnum kékfrankos 2016
2016
Vörös
Bor
Kékfrankos
Száraz
Magyarország
Balatonfüred-Csopak
12,5 % Vol.
0,75 L
15,00 C
Tihany nagy hőingású, szeles területein a kékfrankos az elsőszámú fajta. A Külső- és Belső-tó körüli kráterfalain található ültetvényeink évről évre izgalmas, hűvös karakterű kékfrankost adnak, mi pedig a mikroklíma, a talaj és a fajta hármasának különleges összhangját próbáljuk átadni minden évben a Magma kékfrankos válogatással.
Ha a stílust nézzük, valahol félúton találjuk a tihanyit a szekszárdi és soproni kékfrankosok között. A Magma kis méretű, nyitott kádakban spontán erjed. Az erjedés alatt végig hagyjuk héjon ázni, közben kézzel csömöszöljük, majd préseljük, tartályban ülepítjük. Végül hordóba kerül, és 10-12 hónapig ott is érik, mielőtt újra tartályba, végül pedig palackba töltjük.
Illatában a piros bogyósok mellett halvány vegetalitás jelenik meg, az érettségből fakadó dohányos, keleti fűszeres jegyekkel. Kifinomult, elegáns és feszes, hosszú lecsengésű, markáns savakkal. Szűretlenül, derítetlenül palackozva.
17 900 Ft
Egységár: 23 867 Ft/L
KészletenBelföldön Ingyenes szállítás 28 900 Ft felett
Ingyenes szállítás 60 000 Ft felett külföldön
Biztonságos fizetés
Tihany nagy hőingású, szeles területein a kékfrankos az elsőszámú fajta. A Külső- és Belső-tó körüli kráterfalain található ültetvényeink évről évre izgalmas, hűvös karakterű kékfrankost adnak, mi pedig a mikroklíma, a talaj és a fajta hármasának különleges összhangját próbáljuk átadni minden évben a Magma kékfrankos válogatással.
Ha a stílust nézzük, valahol félúton találjuk a tihanyit a szekszárdi és soproni kékfrankosok között. A Magma kis méretű, nyitott kádakban spontán erjed. Az erjedés alatt végig hagyjuk héjon ázni, közben kézzel csömöszöljük, majd préseljük, tartályban ülepítjük. Végül hordóba kerül, és 10-12 hónapig ott is érik, mielőtt újra tartályba, végül pedig palackba töltjük.
Illatában a piros bogyósok mellett halvány vegetalitás jelenik meg, az érettségből fakadó dohányos, keleti fűszeres jegyekkel. Kifinomult, elegáns és feszes, hosszú lecsengésű, markáns savakkal. Szűretlenül, derítetlenül palackozva.
Az évjáratról
Mérsékeltnek mondható, és relatíve (különösen a nyári hónapokban) esős volt 2016, a szüreti időpont megválasztásán, illetve a fürtválogatáson nagyon sok múlott. A napos szeptemberrel korán kezdődő indiánnyár hozta vissza a reményt, így főleg a késői érésű fajták között sok elegáns, a megszokottnál talán karcsúbb, de örömteli tétel akad.
Kékfrankos
Osztrák-magyar eredetű kékszőlőfajta, bora általában közepes testű, kifejezett savérzetű, cseresznyés-meggyes ízvilágú. Sokáig összetévesztették a gamay-val, helyenként a pinot noir-ral, innen erednek a Burgundiára utaló hasonnevei. Jelenleg a legnagyobb területen művelt szőlőfajtánk, valamivel több mint hétezer hektáron terem.