Holdvölgy Pincészet

Signature 2010

Évjárat

2010

Szín

Fehér

Típus

Bor

Szőlőfajta

Zéta, Furmint, Hárslevelű

Szárazság

Édes

Ország

Magyarország

Borvidék

Tokaj-Hegyalja

Alkoholtartalom

11 % Vol.

Kiszerelés

0,5 L

Maradék cukor

154,9 g/L

Gazdag és friss botrytiszes illat, melyben méz és aszalt sárgabarack dominál, fehér szirmú virágokkal és citrusokkal kísérve. Ízében szintén az aszalt sárgabarack köszön vissza elsőként, méhpempővel, fügével és gombás, fás jegyekkel kiegészülve. Igazi egyéniség, elegáns sav-cukor egyensúllyal. Minden, amit egy tokaji édes bortól elvárnánk.

A SIGNATURE édes bor Birtokunk folyékony aláírása. Egyszerre találkoznak benne a borvidék hagyományos borkészítési technikái (eszencia, aszú, szamorodni készítés, fordítás) és az erre épülő, de egyben újító szemléletű borászati munka. Egyedi bor, amelyben lényegében zéta szamorodni, 6 puttonyos aszú, és eszencia dolgozik együtt.

Borválasztékunkban ez a tétel, egy 5 puttonyos aszú beltartalmi értékével bír, de mégis kinyújtva annak határait, újraértelmezve azt.

8 500 Ft

Egységár: 17 000 Ft/L

Nem rendelhető
Szállítási idő:
Budapest 1 munkanap, vidék 2 munkanap, külföld 5 munkanap

Belföldön Ingyenes szállítás 28 900 Ft felett

Ingyenes szállítás 60 000 Ft felett külföldön

Biztonságos fizetés

Gazdag és friss botrytiszes illat, melyben méz és aszalt sárgabarack dominál, fehér szirmú virágokkal és citrusokkal kísérve. Ízében szintén az aszalt sárgabarack köszön vissza elsőként, méhpempővel, fügével és gombás, fás jegyekkel kiegészülve. Igazi egyéniség, elegáns sav-cukor egyensúllyal. Minden, amit egy tokaji édes bortól elvárnánk.

A SIGNATURE édes bor Birtokunk folyékony aláírása. Egyszerre találkoznak benne a borvidék hagyományos borkészítési technikái (eszencia, aszú, szamorodni készítés, fordítás) és az erre épülő, de egyben újító szemléletű borászati munka. Egyedi bor, amelyben lényegében zéta szamorodni, 6 puttonyos aszú, és eszencia dolgozik együtt.

Borválasztékunkban ez a tétel, egy 5 puttonyos aszú beltartalmi értékével bír, de mégis kinyújtva annak határait, újraértelmezve azt.

Az évjáratról

Ez volt az a szomorú év, amikor ami nem fagyott el tavasszal, azt a virágzás alatti esők késleltették; és amit nem vert el nyáron a jég, az még mindig lerohadhatott az ősszel. Kíméletlen önfegyelemmel, türelemmel, válogatással lehetett csak kis mennyiségben csodákat is készíteni – becsüljük meg azt a keveset, megérdemlik!

Zéta

Korábbi nevén oremus (az azonos nevű sátoraljaújhelyi dűlővel való keveredés elkerülése érdekében nevezték át), Király Ferenc nemesítette Pécsett, 1951-ben furmint és bouvier keresztezésével. Tokaj negyedik engedélyezett szőlőfajtája, a furminthoz és a hárslevelűhöz képest korábban érik, jól aszúsodik, többnyire házasítják, de egyedi fajtaborai is egyre gyakrabban készülnek. Területe 115 ha.

Furmint

Testes, tüzes, magas savú és hosszan eltartható borokat ad, tipikusan almás-körtés-birses aromatikával. Számos forgalomban lévő, megdőlt elmélet után, a genetikai kutatások fényében kijelenthető, hogy Tokaj-Hegyalja a fajta őshazája. Magyarországi termőterülete összesen mintegy 4000 ha.

Hárslevelű

Jellegzetes illatú, finoman fűszeres, lágyabb savú, őszi gyümölcsökre emlékeztető ízvilágú, kedves bort ad. Régi kárpát-medencei fajta, nevét valóban a szőlő leveleinek alakjáról kapta. Egyébként a furmint leszármazottja, feltehetőleg spontán kereszteződés eredményeként; összterülete 1600 ha.