Holdvölgy Pincészet
Signature 2010
2010
Fehér
Bor
Zéta, Furmint, Hárslevelű
Édes
Magyarország
Tokaj-Hegyalja
11 % Vol.
0,5 L
154,9 g/L
Gazdag és friss botrytiszes illat, melyben méz és aszalt sárgabarack dominál, fehér szirmú virágokkal és citrusokkal kísérve. Ízében szintén az aszalt sárgabarack köszön vissza elsőként, méhpempővel, fügével és gombás, fás jegyekkel kiegészülve. Igazi egyéniség, elegáns sav-cukor egyensúllyal. Minden, amit egy tokaji édes bortól elvárnánk.
A SIGNATURE édes bor Birtokunk folyékony aláírása. Egyszerre találkoznak benne a borvidék hagyományos borkészítési technikái (eszencia, aszú, szamorodni készítés, fordítás) és az erre épülő, de egyben újító szemléletű borászati munka. Egyedi bor, amelyben lényegében zéta szamorodni, 6 puttonyos aszú, és eszencia dolgozik együtt.
Borválasztékunkban ez a tétel, egy 5 puttonyos aszú beltartalmi értékével bír, de mégis kinyújtva annak határait, újraértelmezve azt.
8 500 Ft
Egységár: 17 000 Ft/L
KészletenBelföldön Ingyenes szállítás 28 900 Ft felett
Ingyenes szállítás 60 000 Ft felett külföldön
Biztonságos fizetés
Gazdag és friss botrytiszes illat, melyben méz és aszalt sárgabarack dominál, fehér szirmú virágokkal és citrusokkal kísérve. Ízében szintén az aszalt sárgabarack köszön vissza elsőként, méhpempővel, fügével és gombás, fás jegyekkel kiegészülve. Igazi egyéniség, elegáns sav-cukor egyensúllyal. Minden, amit egy tokaji édes bortól elvárnánk.
A SIGNATURE édes bor Birtokunk folyékony aláírása. Egyszerre találkoznak benne a borvidék hagyományos borkészítési technikái (eszencia, aszú, szamorodni készítés, fordítás) és az erre épülő, de egyben újító szemléletű borászati munka. Egyedi bor, amelyben lényegében zéta szamorodni, 6 puttonyos aszú, és eszencia dolgozik együtt.
Borválasztékunkban ez a tétel, egy 5 puttonyos aszú beltartalmi értékével bír, de mégis kinyújtva annak határait, újraértelmezve azt.
Az évjáratról
Ez volt az a szomorú év, amikor ami nem fagyott el tavasszal, azt a virágzás alatti esők késleltették; és amit nem vert el nyáron a jég, az még mindig lerohadhatott az ősszel. Kíméletlen önfegyelemmel, türelemmel, válogatással lehetett csak kis mennyiségben csodákat is készíteni – becsüljük meg azt a keveset, megérdemlik!
Zéta
Korábbi nevén oremus (az azonos nevű sátoraljaújhelyi dűlővel való keveredés elkerülése érdekében nevezték át), Király Ferenc nemesítette Pécsett, 1951-ben furmint és bouvier keresztezésével. Tokaj negyedik engedélyezett szőlőfajtája, a furminthoz és a hárslevelűhöz képest korábban érik, jól aszúsodik, többnyire házasítják, de egyedi fajtaborai is egyre gyakrabban készülnek. Területe 115 ha.
Furmint
Testes, tüzes, magas savú és hosszan eltartható borokat ad, tipikusan almás-körtés-birses aromatikával. Számos forgalomban lévő, megdőlt elmélet után, a genetikai kutatások fényében kijelenthető, hogy Tokaj-Hegyalja a fajta őshazája. Magyarországi termőterülete összesen mintegy 4000 ha.
Hárslevelű
Jellegzetes illatú, finoman fűszeres, lágyabb savú, őszi gyümölcsökre emlékeztető ízvilágú, kedves bort ad. Régi kárpát-medencei fajta, nevét valóban a szőlő leveleinek alakjáról kapta. Egyébként a furmint leszármazottja, feltehetőleg spontán kereszteződés eredményeként; összterülete 1600 ha.