Holdvölgy Pincészet
Vision 2019
2019
Fehér
Bor
Furmint, Kabar, Hárslevelű
Száraz
Magyarország
Tokaj-Hegyalja
13,5 % Vol.
0,75 L
8 g/L
Precíz, száraz birtokválogatás, eleganciával és lendülettel. Határozott illatában fehérhúsú őszibarack, fűszerekkel meghintett birsalma és spanyol sárgadinnye köszön vissza. Az ízképet barackos fővonal hangsúlyozza, melyet változatos gyümölcsösség és hordós jegyek kísérnek. Lecsengésében mézes és
gyümölcsolajos élmény fogad, mely aztán hosszan velünk is marad a kortyban. A tétel egyértelmű feszessége és ereje híven tükrözi a Tokaji borvidék sokszínűségét
4 900 Ft
Egységár: 6 533 Ft/L
KészletenBelföldön Ingyenes szállítás 28 900 Ft felett
Ingyenes szállítás 60 000 Ft felett külföldön
Biztonságos fizetés
Precíz, száraz birtokválogatás, eleganciával és lendülettel. Határozott illatában fehérhúsú őszibarack, fűszerekkel meghintett birsalma és spanyol sárgadinnye köszön vissza. Az ízképet barackos fővonal hangsúlyozza, melyet változatos gyümölcsösség és hordós jegyek kísérnek. Lecsengésében mézes és
gyümölcsolajos élmény fogad, mely aztán hosszan velünk is marad a kortyban. A tétel egyértelmű feszessége és ereje híven tükrözi a Tokaji borvidék sokszínűségét
Az évjáratról
A koranyári hidegek, egyszámjegyű Celsius-fokok után az évszazádos távlatban is legforróbb július, forró nyár és kellemes ősz igyekezett kárpótolni a szőlőtermelőket. Ez összességében ígéretes évjáratot eredményezett, ahol az extrém kánikula ellenére a savakat is jellemzően sikerült jól megőrizni.
Furmint
Testes, tüzes, magas savú és hosszan eltartható borokat ad, tipikusan almás-körtés-birses aromatikával. Számos forgalomban lévő, megdőlt elmélet után, a genetikai kutatások fényében kijelenthető, hogy Tokaj-Hegyalja a fajta őshazája. Magyarországi termőterülete összesen mintegy 4000 ha.
Kabar
A tarcali kutatóintézetben nemesítették 1967-ben (bouvier × hárslevelű, Brezovcsik László és társai, korábban Tarcal 10 néven volt ismert), 2006 óta a tokaji borvidék hatodik engedélyezett fajtája, jelenleg valamivel több mint 30 hektáron terem. Közepes test és savtartalom, jó aszúsodás, magas mustfok, és egyedi illatvilág jellemzik; egyelőre kevés fajtabor készült még belőle.
Hárslevelű
Jellegzetes illatú, finoman fűszeres, lágyabb savú, őszi gyümölcsökre emlékeztető ízvilágú, kedves bort ad. Régi kárpát-medencei fajta, nevét valóban a szőlő leveleinek alakjáról kapta. Egyébként a furmint leszármazottja, feltehetőleg spontán kereszteződés eredményeként; összterülete 1600 ha.