Páger Pince

Cabernet Sauvignon 2019

Évjárat

2019

Szín

Vörös

Típus

Bor

Szőlőfajta

Cabernet sauvignon

Szárazság

Száraz

Ország

Magyarország

Borvidék

Mátra

Alkoholtartalom

14 % Vol.

Kiszerelés

0,75 L

Maradék cukor

1,1 g/L

Az alapanyag egy hónapon át erjedt „hamburger” módra: a kád aljára egész fürtök kerültek megtaposva, a közepét érintetlen egész fürtök, a tetejét kézzel bogyózott, ép szemek töltötték ki. Préselés után 300 literes használt tölgyfahordókban pihent 10 hónapon át. Az egész fürtök maceráció nélküli fermentációjának köszönhetően nagyon alacsony tanninérzet, ugyanakkor kirobbanó gyümölcsösség jellemzi a bort. Cseresznyére, rózsaborsra, fehércsokoládéra emlékezte aromatikája. Összkén-szintje nem éri el a 30 milligram / litert.

  • Borsos
  • Rózsás
  • Cseresznyés
  • Természetes

4 800 Ft

Egységár: 6 400 Ft/L

Nem rendelhető
Szállítási idő:
Budapest 1 munkanap, vidék 2 munkanap, külföld 5 munkanap

Belföldön Ingyenes szállítás 28 900 Ft felett

Ingyenes szállítás 60 000 Ft felett külföldön

Biztonságos fizetés

  • Borsos
  • Rózsás
  • Cseresznyés
  • Természetes

Az alapanyag egy hónapon át erjedt „hamburger” módra: a kád aljára egész fürtök kerültek megtaposva, a közepét érintetlen egész fürtök, a tetejét kézzel bogyózott, ép szemek töltötték ki. Préselés után 300 literes használt tölgyfahordókban pihent 10 hónapon át. Az egész fürtök maceráció nélküli fermentációjának köszönhetően nagyon alacsony tanninérzet, ugyanakkor kirobbanó gyümölcsösség jellemzi a bort. Cseresznyére, rózsaborsra, fehércsokoládéra emlékezte aromatikája. Összkén-szintje nem éri el a 30 milligram / litert.

Az évjáratról

A koranyári hidegek, egyszámjegyű Celsius-fokok után az évszazádos távlatban is legforróbb július, forró nyár és kellemes ősz igyekezett kárpótolni a szőlőtermelőket. Ez összességében ígéretes évjáratot eredményezett, ahol az extrém kánikula ellenére a savakat is jellemzően sikerült jól megőrizni.

Cabernet sauvignon

A bordeaux-i borvidék meghatározó fajtája, a cabernet franc és a sauvignon blanc spontán kereszteződésével jött létre. Borának sav- és tannintartalma magas; jellegzetes aromajegye a feketeribizli, illetve nem megfelelő érettség esetén a zöldpaprika. A 18. század előtt nem említik, ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy korábban nem is létezett: valószínűbb, hogy sokáig egyszerűen összetévesztették a cabernet franc-nal. Mo.-on kb. 2500 ha-on terem.