CZURDA Szőlőskertje Győrszemerén
CZURDA RIESLING - Édes kísértés 2019
2019
Fehér
Bor
Rajnai rizling
Félédes
Magyarország
Pannonhalma
11 % Vol.
0,75 L
14,00 C
31,5 g/L
Nem egy olaszrizling, nem is egy tipikus száraz rajnai magyar stílusban, ez egy CZURDA Riesling.
A bor élénk szalmasárga, a friss, finom citrusok, a fehérhúsú őszibarack, a jázmin, a mangó és a méz elegáns egyvelege, némi akácos bájjal. Üde, elegáns, könnyű és egyenes illatvilág nyújt a CZURDA Riesling. Kóstolva teltek és elegánsak a gyümölcsízek, tiszták és sallangmentesek.
A bor édes, de remekül ellensúlyozza a savgerinc. Nagyon frissítő, mégis hosszú a lecsengése. A kis győrszemerei szőlőskert történetének 2019 az első igazi évjárata (egyelőre mindössze 1080 palackkal készült, de a szám hamarosan növekszik majd). A termőterület Pannonhalma közelében található, ahol a Bencés apátság öregbíti a magyarországi rizlingek hírnevét. Ez a bor azonban egészen más...
A szőlő lösz- és mészkőtalajban növekszik az ötéves szőlőültetvényeken - fiatal. Viszonylag későn szüretelünk kézzel, egészben préselik és moseli élesztővel erjesztik több mint 9 hónapig. A folyamat fahordó nélkül megy végbe, a bor frissen és ropogósan kerül ki az acéltartályokból. 7.2 g/l a savtartalma, 31.5 g/l cukorral. Egyesek szerint olyan, mint a forrásvíz, mert mindössze csak 11% az alkoholtartalma. Fogyasztását nem túl hidegen, inkább amolyan pince hőmérsékleten javasoljuk. A páratlan ételpárosítások lehetőségének ismeretében megunhatatlan bor!
5 200 Ft
Egységár: 6 933 Ft/L
Nem rendelhetőIngyenes szállítás 10 900 Ft felett
Biztonságos fizetés
Nem egy olaszrizling, nem is egy tipikus száraz rajnai magyar stílusban, ez egy CZURDA Riesling.
A bor élénk szalmasárga, a friss, finom citrusok, a fehérhúsú őszibarack, a jázmin, a mangó és a méz elegáns egyvelege, némi akácos bájjal. Üde, elegáns, könnyű és egyenes illatvilág nyújt a CZURDA Riesling. Kóstolva teltek és elegánsak a gyümölcsízek, tiszták és sallangmentesek.
A bor édes, de remekül ellensúlyozza a savgerinc. Nagyon frissítő, mégis hosszú a lecsengése. A kis győrszemerei szőlőskert történetének 2019 az első igazi évjárata (egyelőre mindössze 1080 palackkal készült, de a szám hamarosan növekszik majd). A termőterület Pannonhalma közelében található, ahol a Bencés apátság öregbíti a magyarországi rizlingek hírnevét. Ez a bor azonban egészen más...
A szőlő lösz- és mészkőtalajban növekszik az ötéves szőlőültetvényeken - fiatal. Viszonylag későn szüretelünk kézzel, egészben préselik és moseli élesztővel erjesztik több mint 9 hónapig. A folyamat fahordó nélkül megy végbe, a bor frissen és ropogósan kerül ki az acéltartályokból. 7.2 g/l a savtartalma, 31.5 g/l cukorral. Egyesek szerint olyan, mint a forrásvíz, mert mindössze csak 11% az alkoholtartalma. Fogyasztását nem túl hidegen, inkább amolyan pince hőmérsékleten javasoljuk. A páratlan ételpárosítások lehetőségének ismeretében megunhatatlan bor!
Az évjáratról
A koranyári hidegek, egyszámjegyű Celsius-fokok után az évszazádos távlatban is legforróbb július, forró nyár és kellemes ősz igyekezett kárpótolni a szőlőtermelőket. Ez összességében ígéretes évjáratot eredményezett, ahol az extrém kánikula ellenére a savakat is jellemzően sikerült jól megőrizni.
Rajnai rizling
Európa egyik legrégebbi kultúrszőlője, német (rheingaui) eredetű, első említése 1435. Bora jellegzetesen karcsú, magas savú, citrusos aromatikájú; minden szárazsági fokon kiváló minőségre képes. Világszerte elterjedt és népszerű, hazai területe nagyjából 1200 ha.