CZURDA Szőlőskertje Győrszemerén
CZURDA RIESLING - Édes kísértés 2019
2019
Fehér
Bor
Rajnai rizling
Félédes
Magyarország
Pannonhalma
11 % Vol.
0,75 L
14,00 C
31,5 g/L
Nem egy olaszrizling, nem is egy tipikus száraz rajnai magyar stílusban, ez egy CZURDA Riesling.
A bor élénk szalmasárga, a friss, finom citrusok, a fehérhúsú őszibarack, a jázmin, a mangó és a méz elegáns egyvelege, némi akácos bájjal. Üde, elegáns, könnyű és egyenes illatvilág nyújt a CZURDA Riesling. Kóstolva teltek és elegánsak a gyümölcsízek, tiszták és sallangmentesek.
A bor édes, de remekül ellensúlyozza a savgerinc. Nagyon frissítő, mégis hosszú a lecsengése. A kis győrszemerei szőlőskert történetének 2019 az első igazi évjárata (egyelőre mindössze 1080 palackkal készült, de a szám hamarosan növekszik majd). A termőterület Pannonhalma közelében található, ahol a Bencés apátság öregbíti a magyarországi rizlingek hírnevét. Ez a bor azonban egészen más...
A szőlő lösz- és mészkőtalajban növekszik az ötéves szőlőültetvényeken - fiatal. Viszonylag későn szüretelünk kézzel, egészben préselik és moseli élesztővel erjesztik több mint 9 hónapig. A folyamat fahordó nélkül megy végbe, a bor frissen és ropogósan kerül ki az acéltartályokból. 7.2 g/l a savtartalma, 31.5 g/l cukorral. Egyesek szerint olyan, mint a forrásvíz, mert mindössze csak 11% az alkoholtartalma. Fogyasztását nem túl hidegen, inkább amolyan pince hőmérsékleten javasoljuk. A páratlan ételpárosítások lehetőségének ismeretében megunhatatlan bor!
5 200 Ft
Egységár: 6 933 Ft/L
Nem rendelhetőBelföldön Ingyenes szállítás 28 900 Ft felett
Ingyenes szállítás 60 000 Ft felett külföldön
Biztonságos fizetés
Nem egy olaszrizling, nem is egy tipikus száraz rajnai magyar stílusban, ez egy CZURDA Riesling.
A bor élénk szalmasárga, a friss, finom citrusok, a fehérhúsú őszibarack, a jázmin, a mangó és a méz elegáns egyvelege, némi akácos bájjal. Üde, elegáns, könnyű és egyenes illatvilág nyújt a CZURDA Riesling. Kóstolva teltek és elegánsak a gyümölcsízek, tiszták és sallangmentesek.
A bor édes, de remekül ellensúlyozza a savgerinc. Nagyon frissítő, mégis hosszú a lecsengése. A kis győrszemerei szőlőskert történetének 2019 az első igazi évjárata (egyelőre mindössze 1080 palackkal készült, de a szám hamarosan növekszik majd). A termőterület Pannonhalma közelében található, ahol a Bencés apátság öregbíti a magyarországi rizlingek hírnevét. Ez a bor azonban egészen más...
A szőlő lösz- és mészkőtalajban növekszik az ötéves szőlőültetvényeken - fiatal. Viszonylag későn szüretelünk kézzel, egészben préselik és moseli élesztővel erjesztik több mint 9 hónapig. A folyamat fahordó nélkül megy végbe, a bor frissen és ropogósan kerül ki az acéltartályokból. 7.2 g/l a savtartalma, 31.5 g/l cukorral. Egyesek szerint olyan, mint a forrásvíz, mert mindössze csak 11% az alkoholtartalma. Fogyasztását nem túl hidegen, inkább amolyan pince hőmérsékleten javasoljuk. A páratlan ételpárosítások lehetőségének ismeretében megunhatatlan bor!
Az évjáratról
A koranyári hidegek, egyszámjegyű Celsius-fokok után az évszazádos távlatban is legforróbb július, forró nyár és kellemes ősz igyekezett kárpótolni a szőlőtermelőket. Ez összességében ígéretes évjáratot eredményezett, ahol az extrém kánikula ellenére a savakat is jellemzően sikerült jól megőrizni.
Rajnai rizling
Európa egyik legrégebbi kultúrszőlője, német (rheingaui) eredetű, első említése 1435. Bora jellegzetesen karcsú, magas savú, citrusos aromatikájú; minden szárazsági fokon kiváló minőségre képes. Világszerte elterjedt és népszerű, hazai területe nagyjából 1200 ha.