Kóstolom Borkereskedés

TELTHÁZ - Borpárbaj: Tannint és Cirkuszt a népnek!


Borpárbaj: Tannint és Cirkuszt a népnek!

A magyar borszakma elfáradt. Nem tud már semmi újat mutatni. A gluténmentes bor már senkit sem érdekel. A borászok Augmented Reality címkékkel erőlködnek. A marketingeseket már senki nem tudja megfizetni. A borkóstolókat már csak ugyanaz a 15 ember látogatja. A magyar bor a maradék hírnevét is elvesztette a világban. A szivárványszínű bor még megmozgat egy-két fiatalt, de az íze már annak sem számít. Egy átlag külföldi turistának Tokajról már a Fesztiválkatlan jut az eszébe. 

A magyar bor halott.

Valahol Bács-Kiskun megyében:

Egy augusztusi égető délelőtt 5 sommelier (3 súlyosan cefreszagú férfi és 2 kifésülhetetlen hajú nő, valamint 3 borszakértő, akik épp egymásnak adják a 1,5 literes szentkirályit) az idei évben kitalált “Az év Kövidinkája” díjátadót követő féknélküli afterparty utáni másnap, kigombolt fehér ingben, szenvedve várják a Soltvadkerttől 10 km sugarú kör valamelyik Volán buszmegállójában a helyi 82129-es járatot.

“Legalább csak 8 Kövidinka indult…” - szakította meg a perzselő csendet a 3-as számú Sommelier.

“Ezekből 1 is sok volt.” - reflektált 2-es számú női Sommelier.

“Amikor elkezdtem az Advanced Sommelier képzést, nem pont arra gondoltam, hogy ide jutok el vele… - folytatta a 3-as.

Egy fekete Volkswagen Multivan megáll a buszmegállóban. A tolóajtó kinyílik. Egy 44 éves öltönyös napszemüveges kinéz az anyósülésről majd nyugodt hangon megszólal: “Indul az utazás, csak erre vártatok…”

Mostantól Magyarország legjobb 8 sommelierje és borszakértője az ország bármelyik pontján megmérkőzhetnek! Útjára indul a Borok Gladiátorainak utazó cirkusza. Innentől kezdve címmérközések lesznek.

Az 1. boros palackokkal megvívott bunyó: Az I. Borpárbaj Bajnoka: Mr. Furmint azaz Kézdy Dani fog a 3 különálló meccset nyerő Mr. Kóstolommal (Pintér Zsolt).

Mindketten 3 meccset nyertek és 0-t vesztettek. Aki nyer az megnyeri a Borpárbaj Nehézsúlyú övét és tőle ezt csak a jövőben egy Párbajjal lehet majd elvenni.

A Borpárbaj mostantól cím mérkőzéseket szervez. Nincs többé kupa. Borpárbaj mostantól bárhol megrendezésre kerülhet, nem csak a Kóstolom Borbárban. A Borpárbajokon mostantól nincs kegyelem. A Borpárbajokon mostantól nincs jópofizás. A Borpárbajokon mostantól tét van. Nincs negyeddöntő. Nincs számolgatás. Bunyó van.

Let's get ready to rumble!!!!!! “

Ha nem ismered a Borpárbaj játék hivatalos játékszabályát, itt tudsz róla olvasni: https://kostolomborbar.hu/2020/02/07/borparbaj-story-szabalyok/

JEGYEK KORLÁTOZOTT SZÁMBAN KAPHATÓAK 13.900,- FORINTOS JEGYÁRON, AMELY TARTALMAZZA A KÓSTOLÓSORT ÉS A BORKORCSOLYÁT IS.

Hol és mikor?

  • 2022.10.27 19:00 - 23:00
  • 1024 Budapest, Káplár utca 19
  • Kóstolom Borkereskedés
  • +36 1 443 3717
  • borbar@kostolom.hu