Kóstolom Borkereskedés

Cseri Pincészet és a Rajnai Rizling story - Kitekintés a Német és Osztrák rajnai rizlingek világába !Nyúlon túl!


Hol tart a pannonhalmi rajnai rizling? Mitől különlegesek a Cseri borok? Hogyan készítik az ország legjobb rizlingjeit a pannonhalmi borvidéken Nyúlon és mitől izgalmasak a rajnaiak Nyúlon túl?

A borkóstolót Cseri Norbert tartja.

Borsor:

 1. Cseri Pincészet - Pet-Nat 2021 ( Rajnai Rizling )
 2. Cseri Pincészet - Sauvignon Blanc 2022
 3. Cseri Pincészet - Primus Rajnai Rizling 2022 ( PREMIER )
 4. Német kitekintés – Kabinett (meglepetés bor)
 5. Cseri Pincészet - Secundus Rajnai Rizling 2022
 6. Cseri Pincészet - Quintus Rajnai Rizling
 7. Domäne Wachau - Riesling Smaragd Loibenberg 2021
 8. Cseri Pincészet - Legenda 2018

Rövid leírás a pincészetről:

Létezik egy kis borászat a Pannonhalmi Borvidék szívében, ahol egyedi panorámával, családias, baráti hangulattal és persze nem utolsósorban kitűnő borokkal várják a látogatót. A Cseri Pincészet hamar a gourmet éttermek kedvenc beszállítójává vált annak ellenére, hogy ők a borvidék legfiatalabb tagjai. A borászatot Cseri Róbert és Norbert alapította 2012-ben, s Norbert először egyedül készítette a borokat.

Most már Norbert fia, Barnabás is végzett szőlész-borász mérnök, s csatlakozott a családi borászathoz. A jelenleg tíz hektáron termelt rajnai rizling, sauvignon blanc, pinot blanc, fűszeres tramini, merlot, cabernet franc és kékfrankos amellett, hogy kiváló fajtaborokat ad, izgalmas házasítások alapanyaga.

A Cseri család a magas minőség mellett elkötelezett, kézi szürettel, kíméletes feldolgozással készítik egyedi ízvilágú boraikat. Jelentős hozamkorlátozás mellett, kíméletes feldolgozással, reduktív technológiával és hordós érleléssel készítik palackozott boraikat. Termőterület: 10 hektár.

Hol és mikor?

 • 2023.04.05 19:00 - 22:00
 • 1024 Budapest, Káplár utca 19
 • Kóstolom Borkereskedés
 • +36 30 468 2077
 • borbar@kostolom.hu