Kóstolom Borkereskedés

Etyeki borok újrahangolva, kaliforniai kitekintéssel


Szijjártó Előd fiatal tehetséges borász, az Etyek-Budai borvidékről.
Nem csak itthon tanult borászkodni, hanem Kaliforniában is. Nagy hatással volt rá a Napa-völgy és sokat tud mesélni nekünk az ottani tapasztalatairól. Ha szerencsénk van, sok érdekességet fog megosztani velünk a kóstolón!

Mivel a kínálatában Chardonnay és Pinot Noir stabilan szerepel és Napában is foglalkoznak mindkét szőlőfajtával, két kaliforniai tételt is becsempésztünk a borsorba.

Borsor:
1. Brut NV (pezsgő)
2. Sauvignon Blanc - 2022 
3. Sauvignon Blanc - 2021 
4. Meglepetés bor / Kalifornia /
5. Chardonnay - 2021 
6. Meglepetés bor / Kalifornia /
7. Pinot Noir - 2020
8. Pinot Noir - 2021

„A borászatra és a borkészítésre mint művészetre tekintek. Alkotói folyamat, ahol a természet adta erőket és erőforrásokat tisztelve igyekszem megtalálni azt, ami friss, izgalmas, maradandó. Az Etyek-Budai borvidék tökéletes helyszíne a kreatív kísérletezésnek, adottságaival lehetőségem van különleges pezsgők és csendes borok készítésére.


A kaliforniai Napa-völgy egyik meghatározó borászatában tanulni és dolgozni nem csak hatalmas élmény volt, hanem a borvilághoz való hozzáállásomat is formálta, meghatározta. A kinti tapasztalataimat és a helyi lehetőségeket egyszerre kamatoztatva dolgozunk azon, hogy minden korty tükrözze ugyanazt az elhivatottságot és szeretetet, amit mi minden nap érzünk a szőlő és a borok iránt.


Összetett palackokat kínálunk, az adott fajtákat új nézőpontból vizsgálva, olykor a szélsőségektől sem tartva készítünk eredeti és egyedi, felfedezésre váró és vágyó borokat.”


Forrás: https://szijjartoelod.hu/

Hol és mikor?

  • 2023.05.17 19:00 - 22:00
  • 1024 Budapest, Káplár utca 19
  • Kóstolom Borkereskedés
  • +36 1 443 3717
  • borbar@kostolom.hu