Kóstolom Borkereskedés

Kékajtó, Dél-Balaton I Borász a házban I November 22. 19:00


Kékajtó Borászat és Szőlőbirtok- Dél-Balaton

🌐 A Borvidék és a Terroir: A Kékajtó Borászat egy kis ékszerdoboz a Dél-Balaton régióban, ahol a tópart és a dél-balatoni dombok termőhelyi adottsága egyesül, teremtve ezzel igazán egyedi borokat. A "terroir" vagy ahogy tanult kollégák mondják: Termőhely, nem egyszerűen csak a klímáról és a talajról szól, az ember ennek fontos, elengedhetetlen alkotóeleme, aki a szőlőt megműveli és borrá segíti.  

🍷 Szőlőfajták és Borok: Német Miklós "borfilozófiája" a természetesség és az egyedi megismételhetetlen borokra, való törekvés. A borászat hangsúlyt fektet a fenntartható borászati gyakorlatokra és a természettel való egyensúlyra.

👨‍🔬 A Borászok Mesterei A Kékajtó tulajdonosa, traktorosa, borásza és értékesítője egy személyben Németh Miklós, aki elkötelezett a dél-balatoni borászati hagyományok ápolásában és a modern borkészítési technikák alkalmazásában. A borászatban minden egyes palack mögött Miki áll, aki a terroir és a szőlő kifejező erejében hisz.

🍇 Kóstoló Élmény: Látogass el a Kékajtó Borászat kóstolójára, ahol megismerkedhetsz egy karakteres személyiséggel és az általa készített kiváló borok világával.

🎟️ Részvétel és Jegyek: A Kékajtó Borászat kóstolói elég népszerűek minden évben, így érdemes előre jegyet vásárolni. 

Várunk Titeket szeretettel a Kékajtó kóstolón a Kóstolom Borbárban, ahol a dél-balatoni termőhely a borokban kel életre és szól hozzánk, ha kellően figyelünk. No meg Miki is majd segít, hogy megértsük a palackba zárt üzenetet.

Borsor:

 1. Gyerekjáték Olaszrizling 2020
 2. Chardonnay 2021
 3. Faust 2019
 4. Társasjáték 2020
 5. Narancsbor
 6. Kistücsök Cabernet Sauvignon (Kizárólag a Kistücsök Étteremben és a Kóstolón)
 7. Zweigelt
 8. Meglepetés

🍇🥂 #KékajtóBorászat #DélBalaton #Borkóstoló

Hol és mikor?

 • 2023.11.22 19:00 - 22:00
 • 1024 Budapest, Káplár utca 19
 • Kóstolom Borkereskedés
 • +36 30 468 2077
 • borbar@kostolom.hu