BOR & ÉTEL HARMÓNIA KÓSTOLÓ, MESTERKURZUS
Ez nem egy klasszikus borvacsora, sokkal több annál. Czurda Henrik és Pethő Balázs mindketten jártasak a csúcsgasztronómiában, annak két külön szegletében.
Pethő Balázs – a hazai csúcsgasztronómia egyik úttörő mesterszakácsa, a nemrég bezárt Csalogány 27 kreatív elméje. Jelenleg egy vidéki fine dining „kocsma” felvirágoztatásán dolgozik Csákberényben.
„Öt éve még azt gondolta, hogy neki mindig a Csalogány26-ban kell dolgoznia: felépítette, csinálnia kell, ha törik, ha szakad, hiszen 2006-ban első fecskeként jelent meg Budapesten a minőségi vendéglátást képviselő étterem. „Molnár B. Tamás érdemei elvitathatatlanok a magyar gasztronómia megújításában. Vele, valamint Vomberg Frigyes és Takács Lajos séfekkel próbáltunk változást elérni a szakácsok körében”
INDEX (https://index.hu/kultur/2022/01/08/videki-kocsmaros-lesz-a-csalogany26-sztarsefje/)
Czurda Henrik – a hazai csúcsgasztronómia újdonsült borbeszállítója. Boraival gyorsan felhívta magára a figyelmet ma már az ország ismertebb séfjei főznek a boraihaz, illetve választják borait degusztációs menük mellé. Zseniális rajnai rizlingek születnek Györszemere parányi birtokáról és kevesekhez jut csak el az a pár száz palack, ami eddig forgalomba került. Egy része Svájcban fogy el, a másik fele a hazai csúcsgasztróban és a Kóstolom Borbárban 😊
Henrik számos csúcskategóriás étteremben megfordult országhatáron innen és túl is, és most szeretné tapasztalatait, illetve étel- borpárosítás terén szerzett élményeit bemutatni Nektek, egy 10 elemből álló étel -borpárosításba csomagolva, Pethő Balázs segítségével.
- MENÜ -
Borsor – Czuirda Henrik válogatása
Czurda Riezling Édes Kísértés '19
Kreinbacher Prestige Brut
Villa Tolnay Chardonny ’19 Magnum
Czurda Édes Kísértés '20
Czurda száraz '20
Szepsy Szamorodni '16
Ízek – Pethő Balázs jóvoltából
Hal / tengeri fogás,piritott garnéla, füstölt pisztráng)
Hús / hízott májterrine, kolbász, csirke masala
Zöldség / töltött hagyma, káposztás tészta táska
Sajt / parmezán, roquefort
Édesség / fehércsokoládés túrókrém, barack nudlival
- JEGYEK -
JEGYEK KORLÁTOZOTT SZÁMBAN KAPHATÓAK 19.900,- FORINTOS JEGYÁRON, AMELY TARTALMAZZA A KÓSTOLÓSORT ÉS A MENÜT IS.
Hol és mikor?
- 2022.03.17 19:00 - 21:30
-
1024 Budapest, Káplár utca 19
- Kóstolom Borkereskedés
- +36 1 443 3717
- borbar@kostolom.hu