Kóstolom Borkereskedés

BOR & ÉTEL HARMÓNIA KÓSTOLÓ, MESTERKURZUS


Ez nem egy klasszikus borvacsora, sokkal több annál. Czurda Henrik és Pethő Balázs mindketten jártasak a csúcsgasztronómiában, annak két külön szegletében.

Pethő Balázs – a hazai csúcsgasztronómia egyik úttörő mesterszakácsa, a nemrég bezárt Csalogány 27 kreatív elméje. Jelenleg egy vidéki fine dining „kocsma” felvirágoztatásán dolgozik Csákberényben.

„Öt éve még azt gondolta, hogy neki mindig a Csalogány26-ban kell dolgoznia: felépítette, csinálnia kell, ha törik, ha szakad, hiszen 2006-ban első fecskeként jelent meg Budapesten a minőségi vendéglátást képviselő étterem. „Molnár B. Tamás érdemei elvitathatatlanok a magyar gasztronómia megújításában. Vele, valamint Vomberg Frigyes és Takács Lajos séfekkel próbáltunk változást elérni a szakácsok körében”
INDEX (https://index.hu/kultur/2022/01/08/videki-kocsmaros-lesz-a-csalogany26-sztarsefje/)

Czurda Henrik – a hazai csúcsgasztronómia újdonsült borbeszállítója. Boraival gyorsan felhívta magára a figyelmet ma már az ország ismertebb séfjei főznek a boraihaz, illetve választják borait degusztációs menük mellé. Zseniális rajnai rizlingek születnek Györszemere parányi birtokáról és kevesekhez jut csak el az a pár száz palack, ami eddig forgalomba került. Egy része Svájcban fogy el, a másik fele a hazai csúcsgasztróban és a Kóstolom Borbárban 😊

Henrik számos csúcskategóriás étteremben megfordult országhatáron innen és túl is, és most szeretné tapasztalatait, illetve étel- borpárosítás terén szerzett élményeit bemutatni Nektek, egy 10 elemből álló étel -borpárosításba csomagolva, Pethő Balázs segítségével.

- MENÜ -

Borsor – Czuirda Henrik válogatása
Czurda Riezling Édes Kísértés '19
Kreinbacher Prestige Brut
Villa Tolnay Chardonny ’19 Magnum
Czurda Édes Kísértés '20
Czurda száraz '20
Szepsy Szamorodni '16

Ízek – Pethő Balázs jóvoltából

Hal / tengeri fogás,piritott garnéla, füstölt pisztráng)
Hús / hízott májterrine, kolbász, csirke masala
Zöldség / töltött hagyma, káposztás tészta táska
Sajt / parmezán, roquefort
Édesség / fehércsokoládés túrókrém, barack nudlival

- JEGYEK -
JEGYEK KORLÁTOZOTT SZÁMBAN KAPHATÓAK 19.900,- FORINTOS JEGYÁRON, AMELY TARTALMAZZA A KÓSTOLÓSORT ÉS A MENÜT IS.

Hol és mikor?

  • 2022.03.17 19:00 - 21:30
  • 1024 Budapest, Káplár utca 19
  • Kóstolom Borkereskedés
  • +36 1 443 3717
  • borbar@kostolom.hu