Kóstolom Borkereskedés

Aranysörte & Friends – Szakmaiság, átláthatóság és profizmus Dörgicsén


- ARANYSÖRTE KÓSTOLÓ PFLANZNER SÁNDORRAL, SZŐLÉSZ-TULAJDONOSSAL, A szolo.blog.hu ÍRÓJÁVAL -

 

Gyertek és töltsetek el egy estét Sándorral, alias Rambóval,a saját boraival, illetve néhány olyan meglepetés tétellel, amit Ő hoz el nekünk!

Sándor összeválogatott egy-két olyan bort, amiket mindenképpen szeretné, ha megkóstolnánk, vagy azért, mert ezek a tételek inspirálták őt, vagy mert valamiért nagy hatással voltak rá, vagy mert kedves barátaitól származnak!

 

- BORSOR -

  1. Aranysörte Pikk-Pakk pét-nat
  2. Aranysörte Sárga muskotály
  3. Aranysörte Virtus/ Örökség furmint
  4. Aranysörte Pirkadat kékfrankos rozé
  5. Aranysörte Bestia kékfrankos

 

+ A nagy elődök borai:

 

6. Somlói Apátsági Pince - Juhfark

Ha van bor, ami a struktúráról és a fűszerekről szól, az a juhfark. Az ember megkóstolja, és ellenállhatatlan késztetést érez arra, hogy elszavalja a Toldi nyitó sorait "mintha pásztortűz ég nyári éjszakákon / messziről ragyogva tenger pusztaságon" - így hozza vissza a Somlói Apátsági Pince jufarkja a régmúlt idők borainak ízért. Mindezt tökéletes technológiai pontossággal kivitelezve.

 

7. Szászi Endre - Kabócás olaszrizling

Amikor tanulgattam a szőlő termesztését, az egyik első borász, akinek a titkait igyekeztem ellesni, Szászi Endre volt. Az ok végtelenül egyszerű: Kabócás 2006. Ez a bor mindenvolt, amit az olaszrizling tud: struktúra, de nem fejnehéz, mint egy grasevina, harmonikus savak, de nem lelágyult, mint a balatoni borok zöme, fajtajelleg, de nem bolti egyenélesztő, a buta technológiai kesernye teljes hiánya, amit gyakran keserűmandula íznek próbálnak beállítani - és persze a termőhely bazaltja.

 

8. Homonna Kékfrankos 2018

Pár üveggel találtam az almáriumban, igazi különlegesség, kitűnő példa lesz arra, hogy hol is tartunka  témában.

Hol és mikor?

  • 2022.05.04 19:00 - 21:30
  • 1024 Budapest, Káplár utca 19
  • Kóstolom Borkereskedés
  • +36 1 443 3717
  • borbar@kostolom.hu